Aberdeen Gezi Rehberi

Aberdeen Gezi Rehberi

Aberdeen gezi rehberi yazımızda, Aberdeen ile ilgili bir çok soruya yanıt bulabileceksiniz. Kuzey Britanya mimarisini yansıtan şehir Aberdeen, 19. yüzyıldan kalma tarihi yapıları ile yoğun ilgi görüyor.

İskoçya sıcak kanlı insanları ve insanların canlı yaşayış tarzları ile merak edilen bir yer. Ülkenin büyük şehirleri ise devasal tarihi yapıtları ile ziyaretçi akınına uğruyor. Bunlardan bir tanesi Aberdeen şehridir. Şehir park kültürü ile oldukça beğeni kazanıyor. Aberdeen’de 19. yüzyılda yapılan granit mimarileri yüzyıllardır ilk gün ki görünümlerini korumaktadırlar. Kentte granit yapılara bolca görebilirsiniz. Gezinizin dolu dolu geçmesi için Aberdeen’de gezilecek yerlere yazımızda yer verdik.

1 – Parklar ve Bahçeler

Şehrin yeşil alanları da granit yapılar kadar meşhurdur. 45 den fazla park ve bahçede insanlar doyasıya vakit geçiriyor. Yürüyüş yapan, kitap okuyan, piknik yapan birçok insan yeşil alanları tercih ediyor. Yeşil alanlarının fazla olması Aberdeen’e İskoçya içi ve Birleşik Krallıkta ödül kazandırmıştır. Şehir, 1899 yılında Duthie Park, Johnston Gardens ve Union Terrace Gardens çiçek yarışmalarında kazandıkları ödüller ile de nam salmıştır.

2 – Granit Mimari

Granit taşı Aberdeen’de mimari yapılarda çok kullanılmıştır. Şehirde ünlü olan granit yapılar bazı sokaklara da adını vermiştir. Granit taşı en uzun dayanabilen taştır. Bu taşın üzerine işlemeler yapmak çok zor olmaktadır. Bu nedenden şehirdeki granit yapılar üzerinde ki işlemeler hayranlık uyandıracak cinsten.

3 – Crathes Kalesi

İskoçya’nın Baronial mimarisinin en güzel örneğidir. Kalenin içerisinde Lady Sempill’in 20. yüzyıl seramik koleksiyonu bulunuyor.

4 – Aberdeen Deniz Müzesi

Şehir Kuzey Denizi ile içli dışlı olan bir yer olduğu için denizle ilgili hikayelerde kulağınıza geliyor. Ödüllü müzede eski tekne ve özel araçlar sergileniyor.

5 – Footde

Aberdeen’de küçük ve şirin olan Footde, balıkçı köyüdür. Sessiz ve sakin ortam arıyorsanız bu köy doğayla iç içe bir yerdir. Okyanusa bakan evlerden manzaraya doyamayacaksınız.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.