Belgrad’ta Ne Yenir Ne İçilir?

belgrad mutfağı

Adından, başkenti olduğu Sırbistan’dan daha çok söz ettiren Belgrad, yemek konusunda Türk mutfağına benzerlik taşımakta. Çorba, börek, sütlaç gibi birçok yemek, ismini Türkçeden almıştır.

Sırp mutfağının et ağırlıklı zengin bir mutfağı var. Bunun yanı sıra Sırp mutfağı hamur işlerinde de çok başarılı bir mutfak. Tabi böylesine zengin bir mutfağa sahip olan Belgrad’ta Balkan lezzetlerini de tadabilme imkânına sahipsiniz.

Belgrad Mutfağı

Et Yemekleri

Yolunuz Belgrad’a uğradığı takdirde bol bol et yemekleri yemeye hazır olun. Balkan ülkelerinde sıkça tüketilen et yemekleri, Sırbistan’ın başkenti Belgrad mutfağında da kendine önemli ir yer edinmiş durumda. Sırbistan, yeme-içme konusunda Türkiye’ye nazaran çok daha ucuz bir ülke. Belgrad gezisinden Belgrad mutfağının önemli bir yerini dolduran et yemeklerini tatmadan dönmek pişmanlık olacaktır

Ćevapi Veya Ćevapčići

Ćevapi veya ćevapčići olarak adlandırılan bu yemek, İnegöl köftesine benzeyen çok ünlü bir kebap çeşididir. Bu kebap dana, kuzu, domuz eti veya tercihe göre karışık da yapılmakta. Kıyma ve değişik baharat çeşitleri kullanılarak hazırlanan bu yemek genellikle 5-10 tane köfteden oluşan porsiyonlar ile somun ekmek ya da pide arasına konularak servis edilmekte. İnce kıyılmış sopan, kaymak, süzme peynir, kıyılmış kırmızıbiber gibi birçok lezzet katacak malzeme de ücretsiz olarak servis edilmekte.

Pljeskavica

Türkçe telaffuzu Plyeskavisa olan bu yemek, çok popüler bir et yemeğidir. Büyük bir hamburger köftesini andırmaktadır. Genellikle fast food tarzı restoranlarda tüketilen ucuz bir lezzettir. Kaymak, çeşitli soslar ve salata ise ücretsiz olarak servis edilmekte. Bu ucuz lezzet son zamanlarda Avrupa ülkelerinde de ilgi görmeye başlamıştır. Almanya, İsveç, Avusturya gibi ülkelerde fast food restoranlarında Pljeskavica’ya rastlamak mümkün.

Pečenje

Genelde kavrularak ya da kızartılarak hazırlanan dana, kuzu, keçi veya domuz etinden yapılan Pečenje, bir kebap çeşididir. Bu yemek genelde düğün veya Slava olarak bilinen dini günlerde ikram edilir. Özellikle soğuk olarak servis edildiğinde bazen çok yağla olabilmekte.

Sljivovica

Erik rakısı olarak da adlandırılan, sljivovica Sırbistan’ın yöresel bir içkisidir. Restoranlarda ağzı ince olan kadehlerde servis edilmektedir. Bunun yanın sıra Belgrad’ta çeşitli meyve içkilerine de rastlamanız mümkün.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.