Gezilecek Yerler: Salzburg

salzburg tarihi

Avusturya’nın 3. büyük şehirlerinden olan Salzburg; Alp Dağlarının eteklerinde, Salzach Nehri’nin iki kıyısına kurulmuş şirin bir Avrupa kentidir. Tuz madenleri ve ünlü müzisyen Mozart ile çoğunlukla anılan Salzburg; Almanya’nın Münih şehrine de çok yakın konumda bulunması bakımından, gezi ve ulaşım alternatiflerini de cazip hale getirmiştir.

Salzburg; doğal güzelliklerinin ve kayak turizminin yanı sıra mimarisi ve tarihi mekanlarıyla da büyük ilgi görüyor. Kentsel planlamasının çok düzenli olmasıyla, yürüyerek rahatlıkla gezme imkanı da sağlıyor. Ayrıca şehirde, suç oranlarının da çok düşük olması özellikle geceleri ayrı bir güven ve rahatlık veriyor.

Salzburg’un; UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan tarihi kent merkezi (Altstadt-Old Town), Arnavut kaldırımlı dar sokakları, nehri, çevresini kuşatan dağlarıyla birlikte, şehrin keşfedilmeyi bekleyen birçok mekanı sizlerle…

Salzburg’da Gezilecek Yerler

Residenzplatz Meydanı

Salzburg’un Altstadt bölümünde yer alan bu tarihi meydanda görülmeye değer birçok mimari yer alıyor. Bu meydan ve çevresinde Salzburg Katedrali (Dom zu Salzburg), Hükümet Binası (Dom Quartier Salzburg), Mozartplatz, Kapitalplatz ve Panaroma Müzesi bulunuyor. Hükümet konağı önünden hareket eden faytonlarla da keyifli bir Salzburg turu sizleri bekliyor.

St. Peter’s Manastırı (Stiftskirche Sankt Peter)

969 yılında kurulmuş olan St. Peter’s Manastırı ve kilisesi, Roma mimarisi ile Salzburg’un Altstadt bölümünde göze çarpan mekanlar arasında bulunuyor. Manastır girişinde bulunan Salzburg’un en eski mezarlığı olan Petersfriedhof’da dikkat çeken yerler arasında.

Hohensalzburg Kalesi

Salzburg’un Altstadt bölümünde bulunan ve görülmesi gereken yerlerden olan bu yapı, Avrupa’nın en büyük Orta Çağ kalelerinden birisidir. Barok mimariye sahip, bu 900 yıllık kalede, gezmekle bitiremeyeceğiniz birçok tarihi mekan görülmeyi bekliyor. Kaleye, yürüyerek çıkabileceğiniz gibi tarihi teleferikle de çıkma imkanı bulunuyor. Salzach Nehri’nin maviliklerini, Alp Dağlarının heybetini ve şehrin eşsiz manzarasını izleyebileceğiniz bu kale, ziyaretçiler tarafında da büyük ilgi görüyor.

Mirabell Sarayı ve Bahçeleri

Günümüzde Salzburg Belediye Binası olarak kullanılan Mirabell Sarayı, özellikle bahçeleriyle çok ünlenmiştir. 1600’lü yıllardan beri ayakta duran bu sarayın, heykeller ve süsleme sanatlarının eşsiz örneklerini görebileceğiniz bahçesi, 1854 yılından beri halka açıktır. Mirabell Bahçeleri, özellikle uluslararası düğün organizasyonlarıyla da çok popülerdir.

Getreidegasse Caddesi

Salzburg’un kalbi olan, en işlek ve en güzel caddesi Getreidegasse, ünlü markaların alışveriş merkezleriyle, pasajları ve kafeleriyle kentin en turistik mekanları arasındadır.

Hangar-7 Müzesi

Hangar-7 Müzesi; uçak ve sürat sevenler için Salzburg’da alışılmıştan farklı bir etkinlik sunuyor. Müzede, 2. Dünya Savaşı’nda kullanılmış uçaklarla birlikte; helikopterler, motosikletler, gösteri uçakları ve özellikle de Formula 1 araçları sergilenmektedir.

Gaisberg

Gaisberg; doğa ve dağ yürüyüşü, extrem spor sevenleri Salzburg’da sizlere sunuyor. Bisiklete binme, dağcılık ve paraşütle atlamanın yanı sıra; kış aylarında da kayak merkeziyle hizmet veriyor. Gaisberg, doğa aktiviteleri sevenleri 1288 metre yükseklikteki dağına ve muhteşem doğasına çağırırken; daha uzun vakit geçirmek isteyenleri de restoran ve otellerinde ağırlıyor.

Eisriesenwelt Cave

Salzburg’da Hochkogel Dağı’nda bulunan Eisriesenwelt Buz Mağarası, 42 kilometrelik uzunluğu ile dünyanın en uzun buz mağarası olarak anılıyor. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen bu mağara, yazın bile en fazla 00C derecedeki sıcaklığı ve muhteşem buz sarkıtlarıyla da büyük ilgi görmektedir.

Hallstatt

Salzburg’a gelmişken mutlaka görülmesi gereken yerlerden olan Hallstatt, şehre 73 km uzaklıkta olsa da doğa severlere masal gibi bir gezi vadediyor.

Her mevsim başka bir güzellik sunan Hallstatt, Avusturya’nın en eski yerleşim birimidir. Bu şirin köy; dağ yamaçlarına ve masmavi bir göl kıyısına kurulmuş kutu gibi evleriyle, adeta harikalar diyarı. Dünyanın ilk tuz madenine ev sahipliği yapan bu köyde, yaklaşık 1000 kişi yaşıyor. Doğa ile baş başa kalmak, gölünde teknelerle gezinti yapmak, dağlarının sisli yamaçlarını seyre dalmak, sevimli kent meydanını ve sokaklarını keşfe çıkmak gibi sessizlik ve huzur arayan ziyaretçilerini bekliyor.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.