Katmandu’da ne yenir, ne içilir?

katmandu yemekleri

Nepal’in başkenti olan Katmandu, ülkenin önemli bir ticaret merkezidir. Tapınakları ile ünlü olan bu şehir; ilgi uyandıracak, görülmeye değer yerlerden.. Hindistan ve Çin’in arasında kalan bu küçük ülke, mutfak kültürünü daha çok Hindistan’dan almıştır. Sizler için Katmandu’da denenmesi gereken yemekleri sıraladık.

Katmandu  Mutfağı

Bangur Bhuruwa

Bilindiği üzere Uzak Doğu ülkeleri baharatı oldukça bol kullanmakta. Bunlardan biri olan Katmandu’nun bol çeşnili yemekerinden biri de, Bangur Bhuruwa’dır. Domuz eti ile yapılan bu yemeğin içerisinde, bin bir çeşit baharat kullanılmaktadır. Ancak domuz etini tercih etmezseniz, siparişiniz esnasında bunu belirterek eti değiştirebilirsiniz.

Alu Tareko

Bu şehirde sık tüketilen yiyeceklerden biri de patates. Çeşitli baharatlarla donatılmış kızartmalar, et yemeyenler için mükemmel bir alternatif. Yanında ikram edilen şehre özgü soslar da inanılmaz.

Chatamar

Chatamar bir çeşit pizza.. Ancak bizim alışık olduğumuz pizzadan farkı, sahanda yumurtalı olması. Yerel halkın severek tükettiği bu yiyecek, özellikle turistler tarafından oldukça rağbet görmekte. Bununla birlikte, içerisinde bulunan baharat ve malzemeler de bizimkinden farklı. Ancak bir o kadar da lezzetli.

Lamb Pakuwa

Kırmızı et bu şehirde oldukça fazla tüketilir. Hatta, sokak aralarındaki tezgahların üzerinde bile sırayla dizilmiş halde görebilirsiniz. Et yemeklerinden en ünlüsü de Lamb Pakuwa olarak bilinmektedir. Kuzu etinden hazırlanan ve bir çeşit kebap olan bu lezzet, hemen hemen tüm restoranlarda karşınıza çıkacaktır.

Skiarni

Dayanılmaz tada sahip Skiarni, özellikle yaz sıcaklarında müthiş bir serinletici. Yoğurt ve meyve karışımları, çeşitli baharatlar ile tatlandırılıyor. Geleneksel yemeklerin ardından tatlı olarak yenilebilecek leziz bir tarif.

Jaand

Jaand, bir çeşit pirinç şarabıdır. Ancak Nepal usulü bira olarak da binmektedir. Eğer ki alkollü bir içecek içmek isterseniz, bu geleneksel şarap tam da size göre.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.