Lille’de Ne Yenir?

Lille'de ne yenir

Lille’de ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Fransız mutfağının etkisinde olan Lille mutfağı, farklı yemek çeşitlerinin birbirleriyle harmanlanmasını ziyaretçilerine sunuyor.

Fransa’ya yolunuz düşerse uğramanız gereken yerlerden birisi Lille’dir. Ilıman okyanus ikliminin görüldüğü şehir, Gulf Stream sıcak su akıntılarının etkilerini de hissetmektedir. Yaz ayları normal sıcaklıkta,  kış aylarında ılık ve yağışlı günlerin etkisinde kalır. Eski dönemlerden beri farklı yönetim hakimiyeti altına girmiş olsa da zamanla kendi benliğini bulmuştur. Şehirde hakimiyet kuran devletlerin kültürleri halen şehirde görülüyor. Bunlardan en göze çarpan etki ise yemek kültürü oluyor. Lille mutfağında Fransız yemeklerinden Belçika tatlılarına kadar esintiler mevcuttur. Şehirde Türk mutfağına ait yemekleri yapan restoranları bulabilirsiniz.

Lille’nin Kuzey Fransa’da bulunmasından dolayı yemeklerde Fransız etkilerini görmemek mümkün değil. Örnek verelim ki ekmek üzerine eritilen peynirden oluşmuş welsh Fransız mutfağına özgüdür. Lille restoranlarında bunun gibi birçok farklı yemek çeşitlerine rastlayabilirsiniz. Bazılarından bahsedecek olursak karşımıza ilk olarak Carbonade Flamande çıkıyor.

1 – Carbonade Flamande

Carbonade Flamande bir çeşit et yemeğidir. Et yemeği pişirilmeden önce bira ile marine edilmektedir.

2 – Kruvasan

Kruvasan çay ve kahvenin yanında güzel bir atıştırmalık olarak servis edilir. Birçok pastanede taze kruvasan yiyebilirsiniz.

3 – Soğan Çorbası

Sığır eti ile karamelize edilen soğanlar, peynirle birleştiriliyor. Soğan çorbası ilk etapta size farklı gelebilir. Ancak tadı tahmin ettiğiniz kadar kötü değil.

4 – Confit de Canard

Ördek etinden hazırlanan bu yemek  beğenilen lezzetlerden bir tanesidir. Fransa’da da sıkça tüketilmektedir. Restoranların bazılarında domuz ve keçi eti kullanılarak yapılmaktadır.

5 – Vol au Vent

Milföy hamurundan yapılan bu yemeğin içerisinde istediğiniz her yiyeceği koyabiliyorsunuz.

6 – Steak Frites

Izgarada pişirilen biftek yanına kızartılmış patates ile servis ediliyor.

7 – Waffle

Belçika’nın özel tatlı çeşitlerine Lille’de yiyebilirsiniz. Hemen hemen her pastanede Belçika tatlılarını deneyebilirsiniz.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.