Lviv’de Ne Yenir Ne İçilir?

Lviv'de Ne Yenir Ne İçilir?

Lviv’de ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Lviv Avrupa’nın kalabalık şehirlerinden birisidir. Ukrayna’nın bir şehri olan Lviv’de birçok barok ve gotik tarzı mimari eserler ile karşılaşabilirisiniz. UNESCO tarafından Dünya Mirası Listesine eklenen şehirde birçok mimarı yapıt bulunuyor. Ukrayna’nın en batısında yer alan şehrin 860.000 nüfusu vardır. Lviv’de görmeniz gereken güzelliklerin yanı sıra farklı lezzetleri de tatmanız gerekecektir. Lviv’de en ünlü restoranlar genellikle et üzerine olan yemekler ile nam salmışlardır. Her restoran ve cafe de et ürünlerine rastlayabilirsiniz. İşte Lviv’de yemeniz gereken farklı tatta ki lezzetler;

Lviv Yemekleri ve İçecekleri

Kruvasan- Sandviçler

Güne kahvaltı yaparak başlamak için Lviv’de muhteşem bir  kahvaltı için gidebileceğiniz Lviv Croissants restorandır. Burada bir çok çeşit kruvasan ve sandviç bulabilirsiniz. Vejetaryenlere özel bile kruvasan bulmanız mümkün olmakta.

Borş Çorbası

Karalahana kullanılarak yapılan bu çorba oldukça sevilen lezzetler içerisinde yer alıyor.

Mlyntsi

Krep gibi olan ancak Ukrayna usulü yapılan bu lezzetli yiyeceği oldukça seveceksiniz.

Salo

Ülkede yöresel bir yiyecek olan Salo, ekmeğin üzerine sürülüp yenilen bir yiyecektir. Genel olarak bir yağ tadı veren Salo, sevilen lezzetler içerisinde yer alıyor.

Bira

Bira en çok tüketilen içecekler içerisinde yer alıyor. Şehirde yer yer her restoran ve cafede içki satılmaktadır.

Nalysnyky

Krep hamuru ve reçellerin birleşmesi ile güzel bir tat oluşturan Nalysnyky, sevilen tatlar içerisinde yer alıyor.

Vareniki

Mantı gibi tadı olan Vareniki’nin patatesli, vişneli, peynirli ve etli olmak üzere 4 çeşidi bulunuyor. Bu lezzet yoğurt sosu ve krema sosu ile servis ediliyor.

Polermini

Bu yemek çeşidi de bir çeşit Ukrayna Mantısıdır.  Bununda Vareniki gibi patatesli, peynirli çeşidi vardır.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.