Medine’de Gezilecek Yerler

Medine Gezi Rehberi

Medine’de Gezilecek Yerler makalemizde İslam’ın yayılma sürecinde büyük rol oynayan şehir Medine’de mutlaka görmeniz gereken yerler bulunuyor

Medine şehri Mekke’ye 450 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Peygamberler Şehri olarak anılmasının sebebi İslamiyet’in yayılmasında büyük önem taşımasıdır. Medine kültürel ve dini açıdan değerli zenginliklere hakimdir. Arap ve Türk-İslam coğrafyası bakımından önemli olaylara ev sahipliği yapmıştır. 1.5 milyonu geçkin nüfusa sahiptir. Büyük Peygamber Camisinin bulunduğu Medine, Hz. Muhammed’in (s.a.v) mezarının da içinde bulunduğu bir yapıdır. Şehrin kutsallığı ve güzelliği manevi duygularınızı hakimiyeti altına almayı başarıyor. Sizşer için Medine’de Gezilecek Yerler ve gezilip görülmesi gereken bu muazzam şehrin önemli yerlerini listeledik.

  1. Mescid- i Nebevi

    Mekke’den Medine’ye göç eden Müslümanların yapmış oldukları kutsal bir mescittir. Hz. Muhammed (s.a.v) ve onu sevenlerin 622 yılında yaptıkları Mescid-i Nebevi İslam Dünyasının dini mekanlarındandır. Mescit Hz. Peygamberin mezarına da ev sahipliği yapmaktadır.

  2. Cennet Bahçesi ( Ravza-i Mutahhara)

    Mescid-i Nebevi’nin içerisinde yer alan Cennet Bahçesi, Hz. Peygamberin cuma hutbesi verdiği kürsünün olduğu yerdir.

  3. Uhud Dağı

    Hac ve umre ziyaretlerinde mutlaka uğranılan yerlerden birisidir. Uhud Savaşında 70 kişi burada şehit olmuştur. İslam tarihinde önemli yere sahiptir.

  4. Kuba Mescidi

    Hz. Peygamber ve beraberindeki Müslümanların Mekke’den Medine’ye göç ettikleri esnada konakladıkları alana yapılmıştır. İslam mimarisinde görebileceğiniz en güzel örneklere burada rastlarsınız. Mısırlı ünlü mimar Abdel- Wahed El- Wakil tarafından yeniden tasarlanarak yapılmıştır.

  5. Mada’in Saleh

    Medine bölgesinde bulunan bu alan, İslamiyet öncesine ait arkeolojik bir yerdir. Nabatean Krallığına ait kalıntılar burada yer alır.

  6. Yeşil Kubbe

    Mescid-i Nebevi’nin güneydoğu ucunda yer alan yeşil kubbe, Peygamber Hz. Muhammed (s.a.v), Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’in mezarlarının üzerine inşa edilmiştir.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.