Paris’te Gezilecek Yerler

paris

Paris’te gezilecek yerler gerçekten gezilmeye değer yerlerdir. Özellikle de bazı yerler için neredeyse her sene gelip gezmek istersiniz. Sizler için gerçekten harika bir liste ayarladık umarım beğenirsiniz.

Paris uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Paris uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Paris’te Gezilecek Yerler

Eyfel Kulesi

Paris denilince akıllara ilk olarak şehrin dünyaca ünlü simgesi olan Eyfel Kulesi gelir. 324 metre yükseklikteki Eyfel, 1889 Evrensel Sergisi için geçici bir süreliğine yapılmış olsa da günümüzde yalnız Paris’in değil dünyanın en en ünlü ikonik yapılarından biri. Üzerinde 3 adet seyir platformu olan kule üzerinden gece ya da gündüz muhteşem Paris manzarasını seyretmeden şehirden ayrılmayın.

Notre Dame Katedrali

Sahip olduğu mimarisi ile tam bir Gotik şaheser olan Notre Dame Katedrali, ülkenin en güzel ve tarihi kiliselerinden biri. Eyfel Kulesi’nden bile fazla ziyaret edilen katedralin en önemli bölümleri; Batı Cephesi, Gülpencereler, Bakire Taçkapısı, Uçan Payangalar, Galerie des Chimeres, Kuleler ve Hazine. Olağanüstü mimarisi olan bu katedral sizin de gezi listenizin ilk sıralarında olsun.

Louvre Müzesi

Dünyanın en önemli müzeleri arasında üst sıralarda yer alan Louvre Müzesi özellikle sanatseverler için kaçırılmaması gereken bir yer. Yaklaşık 35.000 adet objenin sergilendiği müzenin en bilindik eseri Leonardo Da Vinci’nin ünlü eseri Mona Lisa Tablosu. Müzedeki en önemli eserleri gezmek bile çok uzun süre istiyor bu nedenle gezi planınızı yaparken zamanlamaya özen gösterin.

Disneyland

Paris’in ünlü müze ve kiliseleri kadar bilindik olan yerlerinden biri de Disneyland parkı. Şehir merkezine 32 km uzaklıkta yer alan eğlence parkı, yalnızca küçükler için değil aynı zamanda büyükler için de çok keyifli vakit geçirebilecekleri güzel bir yer. Parka bireysel olarak kolayca gidebileceğiniz gibi düzenlenen turlara katılarak da gidebilirsiniz.

Sacre Coeur Bazilikası

Montmartre Tepesi’nde yer alan ve beyaz travertenleri ile muhteşem bir görünümü sahip olan Sacre Coeur Bazilikası Paris’in en önemli dini yapıları arasında yer alıyor. Yapılış tarihi bakımından eski olmasa da bazilika günümüzde Paris’in en güzel simge yapılarından biri. Kilisenin bulunduğu noktadan Paris manzarası ise ayrı güzel.

Şanzelize Caddesi

Dünyanın en bilindik ve lüks bulvarlarından olan Şanzelize Caddesi Paris’in en önemli yerlerinden biri. Cadde başında yer alan Zafer Takı da en az cadde kadar öneme sahip bir tarihi yapı. Dünyaca ünlü moda markalarının lüks mağazalarına, ünlü kafe ve restoranlara ev sahipliği yapan Şanzelize boyunca dolaşıp uygun fiyatlı yerlerde bir şeyler yiyip içebilirsiniz.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.