Pilot Maaşları Ne Kadar?

Pilot Maaşları Ne Kadar?

Havalı ve prestijli olan pilotluk mesleği en iyi mesleklerden bir tanesi. Peki pilot maaşları tahmin ettiğimiz gibi yüksek mi ?

Pilotluk dünya genelinde de eğitimi pahalı verilen bir meslek dalıdır. Ancak gökyüzünde mesleğini icra etmek isteyen, hayallerinde bir gün pilot olma duygusu ile yaşayan insanlar için ücret ikinci planda kalıyor. Diğer meslek dallarına göre pilotlu eğitim ücretleri yüksek meblağlar olmaktadır.

Belirli bir süre eğitim gören kişiler, sürüş eğitimlerini aldıktan sonra belirli seviyelere gelmektedirler. Bu seviye sizin maaşınızı da etkilemektedir. Seviyenin yanı sıra uçuş seferleri, süreleri, tecrübeniz ve uçak tipine göre de maaşların etkilendiğini belirtelim.

Örneğin Türk Hava Yollarında çalışmakta olan bir yardımcı pilot, yaklaşık olarak 25 bin kadar bir maaş almaktadır. Ancak kaptan pilotlarda maaş 45 bin TL’nin üzerinde olabiliyor. Özelliklede bünyesinde deneyimli pilotları çalıştırmak isteyen şirketler maaş tekliflerini yüksek tutabilmektedirler. Buda hem en deneyimli kişiyi bünyelerinde çalıştırmak için hem de rekabeti kızıştırmak için gerçekleştirilen bir stratejiye bürünmektedir.

Dünyanın en büyük hava yolu şirketleri içerisinde yer alan Emirates bünyesinde, A380 ve B77 kullanan kaptan pilotlar 60 bin TL maaş almaktadırlar.

Maaşların yanı sıra şirket pilotlara birçok hizmette vermektedir. Birçok şirket pilotların konaklama ücretlerini de karşılamaktadır. Bunun gibi birçok ihtiyaç şirketlerden tarafından karşılanılınca pilotlar için dikkat edilen hususlar içerisine giren maddelerde göz ardı edilmiyor.

  • Katar Hava Yollarını söylemek gerekirse, şirket size yıllık ortalama olarak 110.000 doları aşan bir ödeme yapıyor.
  • Singapore Airlines ise yeni işe başlayanlara aylık 10 bin dolar maaş vermektedir.
  • Amerikan Airlines bünyesinde çalışan pilotlarına yıllık olarak 140 bin dolar ücret ödemektedir.
  • Delta Airlines 50 ve 250 bin dolar aralığında pilotlarına maaş ödemektedir. Bu fiyat aralığı tecrübeye göre değişkenlik göstermektedir.
  • Malaysia Airlines pilotlarına yaklaşık olarak 110 bin doları aşkın ücret ödemektedir.
  • Swis Int’ I Airlines şirketinin pilotlarına ödemiş olduğu ücret 130.000 dolar civarında olmaktadır.
  • Lufthansa pilotlarına yıllık 180.000 euro civarında maaş vermektedir.
Biletmar:

Yorumları Göster (0)

Bu site çerezleri kullanmaktadır.