Rio de Janeiro’da Ne Yenir?

Rio de Janeiro'da Ne Yenir?

Rio de Janeiro’da ne yenir, ne içilir gibi bir çok soruya bu yazımızda cevap bulabilirsiniz. Amerika ve Brezilya mutfağından oldukça etkilenmiş olan Rio de Janeiro mutfağı , sizi çeşitli yemeklerle buluşturuyor.

Brezilya’da bulunan eyaletin başkenti Rio de Janeiro’da genel olarak Brezilya yemeklerine rastlarız. Ancak geçmişten de anlaşılacağı üzere Afrika ve Amerika yemek kültürünün şehre etki ettiğini görmekteyiz. Şehirde sebze ağırlıklı yemekler çok sık karşımıza çıkmaktadır. Bu yemekler dışında çeşitli meyvelerde şehirde sevilen lezzetler içerisindedir. Özellikle ananas, mango, guava, granadilla meyveleri çok sevilmektedir. Yemeklerin çoğunluğunda pirinç ve fasulye bulunmaktadır. Et çeşitleri ise sık tüketilen doyurucu yemeklerdendir. Sığır eti, domuz eti bu etlerden bazılarıdır. Deniz mahsulleri de restoranlarda karşınıza çıkan yemeklerdendir. Meşhur yemekleri ise şu şekilde karşımıza çıkıyor.

Rio de Janerio uçak bileti sayfamızdan, en ucuz Rio de Janerio uçak bileti fiyatlarını karşılaştırıp, kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Rio de Janeiro’da Ne Yenir?

Feijoada Yemeği

Feijoada yemeği, füme etli siyah fasulyeden yapılan bir yemektir. Bu yemek Brezilyanın meşhur yemeğidir. Doyurucu bir lezzettir. Şehre gelip feijoda yemeğinin tadına bakmadan gitmeyin.

Vatapa

Brezilya mutfağında karşımıza çıkan bu yemek,kaju ve ceviz çanağından yapılmaktadır. Değişik bir tat olan bu yemek dışında hindistan cevizi aroması yemeklere katılarak güzel bir tadı size yansıtmaktadır.

Moqueca de Peixe

Balık yahnisi olan bu yemekte hindistan cevizi aroması bulunmaktadır. Balık yahnisi özellikle çorbacılarda karşınıza çıkacaktır.

Cururu de Camaro

Karides ve bamyayı hiç birlikte yediniz mi ? Cururu de Camaro tam da bu iki lezzeti bir araya getiren yemek oluyor. Sebze ve deniz mahsulü sevenler için bu yemek oldukça doyurucu olacaktır.

Misket Limonu

Misket limonu denildiği zaman akıllara bir yemek gelmektedir. Ancak bu bir alkollü içecektir. Brezilyada alkollü içecekler içerisinde esmer şeker, kırılmış bu ile yapılan cairipirinha, rom ve bira meşhurdur. Alkollü içeceklerin yanı sıra kahve, bitki çayları, meyve suyu gibi alkolsüz içeceklerde yerli halkın tüketmeyi sevdikleri içeceklerdendir.

Ördek Göğsü

Şehrin ünlü restoranlarında yer alan ördek göğsü farklı sunum çeşitleri ile beğenilen bir lezzettir.

Izgara Yemekleri

Izgarada yapılan yemek çeşitleri rağbet gören bir diğer yemekler arasında yer alır. Izgara sebze, ızgara balık bunlardan bazılarıdır.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.