Salzburg’da Ne Yenir? Ne İçilir?

Mozart Çikolatası

Avusturya mutfağına ait birçok lezzeti bulabileceğiniz Salzburg’da; tıpkı başkent Viyana’da olduğu gibi enfes pastalar, kekler, kahveler ve şnitzeller bekliyor olacak. Salzburg’un, Avusturya hariç diğer Avrupa şehirlerine göre daha zengin bir kahvaltı kültürüne sahip olduğu da görülmektedir.

Macar, Alman, İtalyan ve Balkan mutfağının bir karışımı olan Avusturya mutfağı, et yemekleri ve unlu mamullerden yapılmış yiyecekleriyle ünlü olunca; Salzburg’ ta da yemek kültürü çok değişmese de çikolatalarıyla daha çok öne çıkmıştır. İşte; Salzburg’ ta tadılması gereken lezzetler…

Salzburg’da Ne Yenir?

Mozart Kugeln (Mozart Çikolatası)

Dünyanın en lezzetli çikolatalarından olan Mozart Kugeln, 1890 yılından beri Salzburg’da üretiliyor. Bu nefis çikolataların; bademli, fındıklı, Antep fıstıklı, likörlü olmak üzere birçok türü var. Üzerinde Mozart’ın resmi olan ambalaj kağıtlarıyla dikkat çeken bu nefis çikolatalar, sadece Salzburg’un değil Avusturya’nın da simgesi olmuştur.

Pretzel

Salzburg’da sadece kafelerde ve ekmek fırınlarında bulunan bu büyük ve nefis simit; susamsız, tuzlu olarak imal ediliyor.

Vanillerostbraten

Sığır eti rostosu olan Vanillerostbraten, Salzburg’da yenilmesi gereken lezzetler arasında. Sarımsakla pişirilmiş nefis sığır eti, güzel bir akşam yemeği menüsü olabilir.

Kaspressknödel

Kızarmış peynir köftesi olan Kaspressknödel; kıyma haricindeki köfte malzemeleri kullanılarak peynirle yapılıyor. Bu lezzetli köfteler, Salzburg’da çorba veya lahana turşusuyla servis edilmektedir.

Şnitzel (Schnitzel)

Avusturya şehirlerinde devasa büyüklükte pişirilen ve yanında enfes patates ve limon dilimleriyle tercih edilen şnitzeller; domuz, tavuk ve dana etlerinden seçenekler sunuyor.

Nockerl Soufflé

Salzburg’un yerel tatlılarından olan Nockerl; yumurta, un, vanilya ve şekerle yapılmış bir tatlıdır. Bizdeki bezeye benzer lezzetiyle farklı bir deneyim sunuyor.

Bosna

Hot Dog tarzı sosisli sandviç olan Bosna, Salzburg’da en yaygın satılan yiyecekler arasındadır. Acılı çeşitleri de olan sosisliler nefis soslarıyla sunuluyor.

Av Etleri

Salzburg; coğrafi bakımdan dağlık ve ormanlık olunca, av etleri de şehirde popülerdir. Av sezonu açıldığında restoran ve otellerin menülerinde de seçenekler artmaktadır. Şehirde; geyik, tavşan, ördek, yaban domuzu ve sülün etlerinden yapılan yemekler, farklı lezzetler arayanlara farklı alternatifler de sunuyor.

Peynirler

Salzburg’a gelince nefis yöresel peynirlerini, mis gibi ekmekleriyle yemeden gitmek olmaz. Şehirde krem peynir, Schottenkase peyniri ve bira peynirleri çok meşhurdur.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.