Sofya Gezi Rehberi

Bulgaristan’ın en özel kentlerinden birisi olan Sofya, tarihi yapıları, şehre yeni kazandırılan mimarisiyle son derece dikkat çeken bir şehirdir. Şehir hem Müslüman hem de Hristiyan devletlerin himayesine girdiği için tarih boyunca pek çok dini yapı da şehre kazandırılmış ve günümüze kadar bu yapıların ulaşması sağlanmıştır. Bu bakımdan Sofya’ya giden kişilerin müzeler dışında cami ve kiliseleri ziyaret etmesi de mümkündür.

Sofya’da Gezilecek Yerler

Sofya’da en çok dikkat çeken yerlerden birisi Aleksander Nevski Katedrali’dir. Büyük yapısıyla dikkat çeken ibadet yapısı, Sofya’nın sembollerinden birisi haline gelmiştir. Türkiye için de özel bir anlamı bulunan bu yapının Türkiye ve Rusya arasında yapılan savaşta, hayatını kaybeden askerler için yapıldığı belirtilir. Bu bakımdan Sofya’da bulunan bu yapının Türkiye için de farklı bir ifadesi vardır. Katedralin büyük bir kubbesi olduğu gibi bu kubbenin rengi de son derece dikkat çekicidir. Yapılan hesaplamalar, Sofya’daki bu katedralin dünyanın en büyük katedrali olduğunu ortaya koymuştur.

Şehir içindeki önemli merkezlerden ve aynı zamanda buluşma yeri olarak kullanılan St. Sophiga Anıtı da yine görülmesi gereken yerlerden birisidir. Bulgaristan tarihi için önemli bir değere sahip olan St. Sophiga Anıtı eski tarihlerden biri şehri koruyan sembolik bir güç olarak kabul edilir.  Şehrin tarihine kısa bir bakış atmak isteyenler ise Etnografya Müzesi’ni ziyaret edebilir. Bulgaristan’ın tarihine dair en eski kalıntıların yer aldığı müze, bu açıdan ziyaretçi çekmektedir.  Bu önemli yapıların yanı sıra Sofya’da ziyaret edilecek diğer yerler; Rus Kilisesi, Merkez Hamamı, Komünist Parti Binası, Arkeoloji Müzesi, Boyana Kilisesi ve Banyabaşı Camisi’dir.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.