Üsküp’te Ne Yenilir, Ne İçilir?

üsküp-yemekleri

Makedonya’nın tarihi zenginliği, mutfağı için de zengin bir kültür oluşturulmasını sağlamış durumda. Farklı devlet ve ülkelerin etkisi ile birlikte şu anda mutfağıyla en çok takip edilen ülkelerden birisi olan Makedonya, Üsküp şehriyle de mutfağını en güzel şekilde yansıtmaktadır. Üsküp ziyaret sırasında kişiler bu özel lezzetleri deneyerek, ziyaretini daha keyifli bir hale getirebilir.

En ucuz Üsküp uçak bileti Biletmar.com’da!

Üsküp’te Neler Yenmeli?

Üsküp ziyaretinde ıspanaklı börek es geçilmemesi gereken lezzetlerden birisidir. Özel bir el yapımı olan börek çok özel mekanlarda yapılsa da kentin hemen her yerinde bu lezzetin farklı bir yorumunu bulmak mümkündür. Şehirdeki önemli bir diğer lezzet kebaptır. Köfte olarak da bilinen kebap, Türkiye’den alışkın olduğumuz İnegöl köftesinin tadıyla benziyor.

Ülke kültüründe kuru etin yeri farklıdır. Kuru et farklı baharatlar ve özel pişirme yöntemleri yapılırken güneşte kurutulmasıyla doğal ve farklı bir lezzetin ortaya çıkmasını sağlıyor. Balkan bölgelerinde özel bir gelenek olan kuru et aynı zamanda pek çok yemek için de malzeme durumunda.

Tatlı olarak ise ilk sırada kaymaçina yer alıyor. Süt,  yumurta ve şeker üçlüsünün karışımıyla yapılan kaymaçina, özel lezzetiyle bölgenin en popüler yiyeceklerinden birisi.

Şehrin ziyareti sırasında tüm bu lezzetlerin yanı sıra mutlaka tadılması gereken lezzetler siyah erikli yahni, Makedon salatası, güveçte kuru fasulye ve yoğurtlu biber turşusu.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.