Victoria Gezi Rehberi

Victoria Gezi Rehberi

Victoria gezi rehberi yazımızda, Victoria ile ilgili bir çok soruya yanıt bulabileceksiniz. Gece hayatının da canlı olduğu yer olan Victoria, gezmeye doyamayacağınız şehirler içerisinde yer alıyor.

Victoria, Kanada’nın batı kısmında kalan ve Kanada’yı cazibeli kılan şehirlerden bir tanesidir. Şehir aslında emeklilerin şehri olarak bilinse de gezilecek yerleri fazla olduğu için genç kesimlerinde ziyaret ettikleri yerler arasındadır. Özellikle müze ve parkları oldukça fazladır. Şehrin önemli bahçeleri her yıl milyonlarca turisti kendisine çekmeyi başarıyor. Doğal görünümü ve muhteşem doğası ile Victoria, gezilecek bir çok yeri bünyesinde barındırıyor.

Victoria’da Gezilecek Yerler

Royal BC Müzesi

1886 senesinde kurulmuş olan Royal BC Müzesi her yıl 1 milyon turist ziyaret etmektedir. Müzede 7 milyonluk bir koleksiyon mevcuttur. Müzesinin içerisinde 8 bölüm bulunmaktadır. Bu bölümler; Botanik, Paleontoloji, İhtiyoloji, Zooloji, Memeliler ve Ornitoloji bölümleri bulunmaktadır. Doğal Tarih Galerisi olarak bilinen müzenin en ünlü ve ihtişamlı parçası ise yünlü mamut olmaktadır. Müzede post doldurma teknikleri ile düzenlenen hayvanlar ise bir hayli ilgi çekiyor. Bunun yanı sıra müzede 200 yılın eserleri bulunmaktadır. Royal BC Müzesi, şehre gidip mutlaka gezilmesi gereken yerler içerisinde bulunuyor. Şehrin içerisinde bulunan güzel yeşil parklar ise ziyaretçilerin beğenisini  kazanıyor.

Fan Tan Alley

Victoria şehrinin Çin Mahallesi olarak adlandırılan, bu yer dar sokaklardır. Bu sokak başlangıçta mağaza, kumarhaneler ile doluyken şimdilerde sanat galerileri ve çeşitli dükkanlar ile donatılmıştır. Çin kafeleri ve sanat dükkanları ile dar sokaklar Victoria’nın ünlü yerlerinden birisidir. Dar sokakların bazıları 1 metre genişliğinde bile değildir.  Kanada’nın en dar sokağı olan bu sokak, 2001 yılı içerisinde hükümetin Tarihi Miras Listesinde bulunmaktadır.

Victoria Bugg Zoo

Şehrin sevilen yerlerinden biriside Victoria Bugg Zoo olmaktadır. Şehre ayrı bir renk katan Bugg Zoo, eğlenceli bir hayvanat bahçesidir. Kuzey Amerika’nın en büyük tropikal böcek koleksiyonuna bu hayvanat bahçesinde rastlayabilirsiniz. Bugg Zoo en çok ziyaretçi akınına uğrayan yerlerden birisi olmakta. Bu hayvanat bahçesinde bulunan rehberler sizleri yönelterek bahçenin her köşesi hakkında bilgi edinmenizi sağlarlar.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.