Madrid Gezi Rehberi

madrid rehberi

Madrid içinde gezilecek yerler gerçekten gezilmeye değer yerlerdir. Özelliklede bazı yerler için neredeyse her sene gelip gezmek istersiniz. Sizler için gerçekten harika bir liste ayarladık umarım beğenirsiniz.

Madrid’de Gezilecek Yerler

Las Ventas Arenası

Madrid’e gittiğinizde bu stadyumu görmeden sakın dönmeyin. Çünkü las ventas stadyumu boğa güreşlerinin doğduğu yerdir. Burada belli zamanlarda boğa güreşleri yapılmaktadır. Arena 25.000 izleyici kapasitesine sahiptir.

Palacio Real de Madrid Sarayı

Palacio real de madrid sarayı batı Avrupa’nın en büyük sarayıdır. Madrid’de gezilecek en güzel yapılar arasında ilk sıraları çekmektedir.

Almudena Katedrali

Madrid’de gezilecek kiliseler ve katedraller arasında ilk sıraları çeken bir yapıdır. Katedralin inşaasına 1883 yılında başalanılmıştır.

Puerta del Sol Meydanı

Madrid’in meydanlarının hepsi de birbirinden güzel ve meşhurdur. Puerta del sol meydanı ise madrid’in en meşhur ve en merkezi meydanıdır.

Plaza Mayor Meydanı

Madrid’in gezilecek meydanları arasında yer alan plaza mayor meydanı Madrid’in ana meydanlarından biridir.

Plaza de Espana Meydanı

Madrid’de yer alan önemli ve turistik meydanlardan biridir. Meydan sürekli belli bir ziyaretçi kitlesine sahiptir.

Plaza de Cibeles Meydanı

Madrid’de meydan fazlaca yer almaktadır. İşte Madrid’de gezilebilecek önemli meydanlardan biri de plaza de cibeles meydanıdır. Meydanda bir de Kibele sarayı yer almaktadır. Saray son derece etkileyicidir.

Gran Via Caddesi

Eğer cadde gezmeyi seviyorsanız buraya muhakkak gitmelisiniz. Gran via caddesi Madrid’in en işlek caddesidir. Cadde üzerinde bir sürü mağaza, banka, sinema, tiyatro ve restaurant yer almaktadır.

Prado Müzesi

Madrid’de gezilebilecek müzeler arasında önemli bir yer sahiptir. Prado müzesi dünyanın en ünlü sanat galerilerinden birdir. Müzede pek çok önemli sanatçıların eserleri yer almaktadır.

Santiago Bernabeu Stadyumu

Burası real madrid futbol kulübünün stadyumudur. Stadyum özellikle Madrid’e gelen erkek turistler tarafından ilgi görmektedir.

Kraliyet Botanik Parkı

Madrid’de yer alan yemyeşil bir bahçedir. Bahçe 8 hektar alan üzerine konumlanmıştır.

Reina Sofia Müzesi

Madrid’de gezilecek müzeler arasında önemli bir yere sahiptir. Son derece ünlü ve popüler bir müzedir. Reina sofia müzesi içinde 20. Yüzyıla ait sanat eserleri yer almaktadır.

Biletmar:

Bu site çerezleri kullanmaktadır.